Ida Thenander

Bryta ett mönster

Jag är en rutin människa. Klockan ringer vid 0700, upp, bädda, sätta på kaffet, in i duschen, ur duschen, dricka kaffet på stående fot och sen med 2:ans buss till jobbet. Det typiska svensson livet med en inbyggd mat och sovklocka.
 
Men när man vaknar en dag och vill bryta rutinerna? Det har aldrig slagit mig innan, jag är strukturerad inte slarvig, jobbar hårt, synar i sömmarna, perfektionist. Egentligen en fyrkantig människa som fyller min garderob med gråa tröjor. Jag gillar grått och ordning och reda, men den där fyrkanten med rutiner får gärna förvandlas till en rektangel med lite farligheter.
 
Vad gör man? Jag är en harig person som inte alls vill möta mina rädslor, tillbaka till rutinerna. Jag avundas er som lägger i högsta växeln och kör, plattan i mattan, allt löser sig. MEN OM DET INTE LÖSER SIG DÅ? Det är ångesten jag är rädd för, att jag ska ångra mig. Jag kan knappt gå på min favorit restaurang för det finns två rätter jag inte kan välja mellan (är det dags att ställa en diagnos?). Finns det fler som jag? Hariga personer, ge er till känna…. Tuffa personer med för den delen, hur gör ni?
 
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats